BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

17 December 2011

salah title :D





Assalamualaikum ~

ni dia rhsia ekor kucing tuh . smlm tersalah post pulak . Kuang2 . Sorry yeaa kawan-kawan . Terjumpa benda ni kat blog kawan and rasa mcm comel pulak . Benda ni annoying kan ? Saja je post . Bosan melampau :)







thanks peeps . drop your comments .

16 December 2011

terjumpa dekat fb ~

Assalamualaikum ~



"dua-duaan dengan seorang perempuan kecuali syaitan akan masuk antara keduanya. Sesungguhnya, seorang lelaki bersesak-sesak dengan seekor babi yang berlumuran lumpur hitam yang busuk adalah lebih baik baginya dari bersesak-sesak dengan seorang perempuan yang tidak dihalalkan kepadanya." HR at-Tabrani


Renung-renungkan lah :)

thanks peeps . drop your comments .

Rahsia ekor kucing :D

Assalamualaikum~
Hari ni nak story pasal kucing :) kucing antara haiwan favourite jugak la . Suka haiwan yg berbulu sebenarnya , sebab best untuk dibelai-belai . Best kan ? So , skrg dekat rumah aku ada 7 ekor kucing . Kucing adult ada 2 and kittens ada 5 ekor . Banyak jugak kan ? Hihi . Aku tunjuk anak kucing yang comel ni eh . Sebab comel sgt . Nama mama dia Timtam :D Suka hati je letak nama . Ni kucing favourite akak aku lahh . Ni untuk akak yang jauh di Sarawak :)







P/s : Comel kan ? Mcm org yg jaga kucing ni :P













thanks peeps . drop your comments .

12 December 2011

Buat renungan bersama :)

Assalamualaikum , video ini khas buat Kaum Hawa .








p/s: InsyaAllah tak rugi pun tengok video ni :) Hanya 5 minit diperlukan .

thanks peeps . drop your comments .

29 November 2011

HAHAHA .

Mood : Ed Sheeran - Lego house .

LALALALALA . BOSAN NYAA ! kesian kau kan bloggie . Bila aku bosan , baru la nak cari kau . But seriously memang BOSAN NAK MATII sekarang ni .

jap jap . nak share something ni . this is really smart . and aku memang nak gila benda ni .








*THAA :) post yang merepek .


thanks peeps . drop your comments .

20 October 2011

:D




Did you know , when someone appears in your dreams ,
it's because that person misses you .
:D

thanks peeps . drop your comments .

15 October 2011

Assalamualaikum :)



DEAR ALLAH ,
Sometimes it's hard for me to understand what YOU
really want to happen .
But , I trust YOU .
I know YOU'LL give me what's best .


thanks peeps . drop your comments .

12 October 2011

Saya tahu saya tidak cantik .

Assalamualaikum .
Shy sedang bosan . Tiba-tiba terasa nak baca something . Bukak lah iluvislam :)
Lama sudah tidak menjengah ke laman ini . Belek punya belek terjumpa artikel pasal benda ni .

Saya Tahu Saya Tidak Cantik .

Mendengar tajuk dia mungkin sesetengah orang rasa macam ntah pape la orang ni post pasal benda macam ni . Shy tertarik dengan tajuk ni . Dan kemudian baca pasal artikel ni .
Okay , ini apa yang dapat Shy conclude kan .

Saya tahu saya tidak cantik.. Tapi, walaupun saya tidak cantik, saya tetap ada kelebihan..

Kerana saya tidak cantik, saya tidak jadi mangsa gangguan lelaki-lelaki yang rosak akhlaknya.

Kerana saya tidak cantik, saya dapat pelihara diri saya daripada pandangan bernafsu lelaki yang tidak menjaga pandangannya.

Kerana saya tidak cantik, saya selamat daripada menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki.

Kerana saya tidak cantik, saya tidak mendapat fitnah dan cemburu daripada wanita-wanita lain.

Kerana saya tidak cantik, saya tidak mengharapkan pujian daripada mana-mana lelaki dan wanita.

Dan kerana saya tidak cantik, akhirnya saya menemui insan yang ikhlas mencintai saya seadanya.

Kerana saya tahu.. Saya tidak cantik pada pandangan manusia.. Maka saya akan berusaha agar kelihatan cantik pada ALLAH.. Kerana bukan kecantikan dunia yang saya kejar... Tapi KECANTIKAN di akhirat kelak..

Ini sedikit yang dapat Shy kongsikan dengan kawan kawan . InsyaAllah . Nanti jika ada artikel yang menarik . Shy akan post dekat blog okay :)

Boiboi :D


thanks peeps . drop your comments .

sedapp ~

Assalamualaikum :)
Hahaha . Tak tahu nak cakap pasal apa hari ni .
Tadi lebih kurang pukul 8 malam , Shy dan mama pergi ke pasar malam .
Yeahh . Da lama tak menjejakkan kaki ke pasar malam . Walaupun tak sampai 2 minit masa perjalanannya . Hihi . Itu pun sebab nenek nak makan burger . Supaya tak menghampakan nenek , mama pun ajak shy pergi pasar malam . Jalan punya jalan , Shy tak tahu nak makan apa .
Finally ikut jela mama nak beli burger for nenek . Then ternampak la menu burger kat situ .
Then , shy pun order 2 burger daging biasa utk nenek , 1 burger daging mayonis,dan 1 burger daging cheese . Semua burger ni total kan cuma RM 7.30 . Perghh . Murah kan .
Tanya la mama burger kat sini berapa ringgit . Mama cakap burger biasa cuma RM 1.50.Burger biasa dekat sini ialah daging yang telah disalut dgn telur . Gilaa best !
Burger cheese shy tuh cuma RM 2.50 :) paling mahal . Tapi sedapp dan berbaloi lah :D
Okay . Takde cerita ,cerita pasal burger pun boleh . Hihi .
Boiboi kawan kawan :)

thanks peeps . drop your comments .

09 October 2011

:)

Jika kita mencintai harta,harta kita akan habis .
Jika kita mencintai manusia,manusia akan mati.
Cintailah Allah kerana ianya kekal abadi .


P/S: Credit to Drama Cinta Sempurna at Astro Oasis.

thanks peeps . drop your comments .

THRILL :D

status : Cela - Boneca

Mata tak nak tidur . Ini semua akibat tidur pukul 8 tadi . Tuh la kerja masa cuti . Memenuhkan masa dengan tidur . Wahh . Boleh gemuk macam ni . Bak kata kawan , sekali tengok kurus . Tak tahu la kalau 2 kali tengok . Cehh . Ingat dia puji tadi . Hahh . Back to our topic . Nak tau kenapa thrill ? Sebab nya kita happy hari ni . Dapat berborak dengan kawan-kawan . Mereka sangat best .
Thanks to Amir Shah(ni group leader masa kem BTN dulu) , Wan Nor Shazleen Kuznani Aida(gila panjang nama kau,kawan SSP ), Khalida Hussin(rumet tercintaaa ) , Nazmi ( kawan sekolah rendah). Happy sekali sekala dapat berborak kan . Ingat balik cerita dulu-dulu.
Hahhh . Ni lagi satu reason why happy . Sebab jumpa novel kakak , 7 hari mencintaiku . Tapi belum start baca lagi . InsyaAllah start esok . Okayy gengg . Tak tahu nak ckp apa da. Mornight :) Boiboi.

thanks peeps . drop your comments .

07 October 2011

menunggu PRINCE CHARMING :)

status : Stay by Estrella .


HELLO . Lama sudah tidak bertemu . Sekarang ni sudah kembali dengan blog . Disebabkan cuti yang lama plus tak tahu nak buat apa . Ingat nak apply kerja dekat Popular Bookstores tapi tak tahu mama bagi permission ke tak . Ehh . Back to my topic today . Menunggu Prince Charming :D Tajuk tak boleh blah kan . Over sikit .

Dear Prince Charmingku ,
Tidak kira anda berada di mana dan siapa anda , saya menerima anda seadanya .
Tidak perlu la handsome , asalkan sedap mata memandang . (Buat apa nak handsome-handsome,nanti susah nak jaga bak kata Mama )
Yang penting anda dapat membimbing saya dalam agama dan juga hal yang lain .
Tak perlu la kaya sangat , yang penting kita tak hidup susah .
Dan yang paling penting , kita hidup bahagia sampai akhir hayat dan awak ikhlas menjaga saya .
Awak jangan lah cari org lain pulak ehh . Sebab saya akan sayang awak mcm diri saya sendiri .



Hahaha . Kenapa jadi macam ni ? Sebab agak jeles sebab almost semua kawan ada pasangan masing - masing sekarang . Saya masih lagi single . Hihi .
Btw , sebenarnya nak share cerita sikit . Shy ada la suka seorang budak ni . Da lama gila admire dia . Since shy Form 4 tak silap . After Spm dulu , everyday akan usha blog dia . Sebab dia sentiasa mengupdate blognya . Wahh . Gila kan . Kalau org tuh tahu mesti dia segan ,kalau tak pun terus tak blogging da. Haha . Tapi nak buat mcm mana ,da suka kan . Biasa la tuh .
Tak boleh imagine la macam mana shy kalau budak tuh pun minat shy jugakk . Wahhh . Thrill nya time tuh. *gila jiwang . Okay okay . Stop dreaming shy . Nanti merepek lagi . Okay geng . Boiboi :)

thanks peeps . drop your comments .

hello mr bloggie :)

i'm back .
selama 3 bulan ni kena la dengar suka duka shy okayy .
make sure taww .


P/S : tak tahu laa apa nak jadi dengan shy sekarang :S i need someone bebehh .

thanks peeps . drop your comments .

25 June 2011

long time no see :DD

hello peepss :DD
long time no see kann kann ? haha . sorry la .
i'm quite busy now . with lots of homework to do .
especially maths babehh . *susah betul a subject ni .
so nak cerita pasal apa eh dalam post ni ? take a guess cepat .
hahahaha . mengada pulak nak suro org guess2 kan .
hee . ntah la . shy pon takde topic nak ckp act .
okay la . kita cerita random je . mcm2 cerita ada act .
tp malas skit nak type dan bercerita .

firstly , shy cerita pasal hostel yang shy duduk kat uia nakk ? yg buat shy tak bole tidur malam dengan lena cerita ni . *ni sumber dari blog budak uia yang bernama akif .
okay . cerita bermula :) dekat uia . hostel ni kitorg panggil mahallah . *nampak islamic sikit kan .
so , nama hostel yang shy duduk ialah mahallah khadijah . the biggest mahallah in uia pj ni .
act , this mahallah sebenarnya dulu pernah menjadi hospital . da nama pon hospital kan , so banyak la bilik2 nya . bilik itu la bilik ini la . level yang banyak cerita seram dia ialah level 5 .
untungg lah shy level 2 . mula2 shy level 7 , then turun pergi level 2 . org cakap last year , ada org jatuh dari tingkat atas sekali which is tingkat 9 . tapi shy tak sure apa motif dia jatuh . banyak sangat la rumours dia . but yang penting , dia tak meninggal tapi dia lumpuh half body dia . kesian kan . okay . move on . mahallah ni ada lif taw . of course la kan . takan nak bagi budak level 9 naik tangga pulak . ada la cerita yang menyatakan jangan la naik lif sorg2 time malam . sebabnya ada la sorg akak ni dia pernah naik lif sorg . then ada la bnda2 'teman' dia dalam tuh .
sumpahh tak bole tidur ni balik nanti . haihhh . gatal lagi nak bercerita .
ohh . lupa plak. mahallah ni sangat banyak kes kecurian nya . tapi bukan sebab manusia yang curi tapi sebab 'org lain' . paham2 la . bulu roma da naik . cuak sangat .
mcm2 lagi cerita ada . tp tak berani . ada jugak mahallah budak laki yg haunted mcm ni . mahallah aisyah . tuh pon seram jugak kot . tengok pon da cukup seram . hehh . sorry budak mahallah aisyah . okay . da la tuh . rse mcm da byk gila je type .
so jgn lupa kumen2 yahh .
THE END :D

thanks peeps . drop your comments .

27 May 2011

esok !

its hard to say goodbye :(
but i have to . goodbye to my bushuk bloggy , my dearest lappy and my sweet home :(
shy nak pergi mana ? esok shy da kena pergi UIA . to continue my studies at there .
sorry if there is any grammartical error . hee :D
shy tak terer english la . ni pon kena practice blek . sbb nt ada EPT (English Placement Test) dekat UIA nanti . hopefully i can get level 5 and above .
if below than that means shy kena la 1 tahun setengah kat UIA . if above ,dapat setahun jela .
so hopefully i can did well in EPT .

okayy , kepada kawan2 shy sume , rajin2 belaja okay . sama2 kita doa dapat result yg mantap:)
hee .
good luck peeps !
so , THE END :)


P/S : kepada saudara Shafiq Imran , sorry lambat wish birthday ehh . so , nak wish kat sini sekali . Happy Birthday !

thanks peeps . drop your comments .

17 May 2011

cuak .

hello peeps :)
cuak la . tiba2 je . yela . next week 28th may , shy da kena continue study dekat UIA.
cuak plak . sebab rasa semua orang mcm pandai gilaa . cuak test2 dia sume tuh .
ada test english , arab and tajwid . pergh . banyak betul test .
tadi blogwalking kejap . then terjumpa one of senior in UIA la . dia cerita pasal kelayakan masuk
course kat sana . almost semua course dia cerita , sampai part engineering ,
pergh . shy baca and terus cuak .
akak tuh cakap mcm ni .
"course engineering sapa tak kenal . antara course yang agak famous la kat UIA . course ramai budak laki . biasanya perempuan sikit jela . course ni ramai budak masuk , tapi tak ramai
yang GRAD . "
omaigodd . shy cuak . sebab rasa engineering ni susah la plak . haih .
sabor jelah . tapi shy think positive la , sume benda susah tapi kena la usaha dan tawakal kan .
yang penting kita da try the best . result tuh kita redha je .
betul tak ? ^^
okay okay . tuh je nak cakap . sebab da lama tak update blog ni .
hee . sorry bushuk bloggy ^^
so ,
THE END :D

thanks peeps . drop your comments .

11 May 2011

Fly Like Superman :D

okay . read this peeps :)


A boy was playing with his little brother and asked him whether he could fly like Superman .

" Sure you can ," encouraged the older brother, "just flap your arms really really hard. "

So the little brother climbed up on the windowsill , started falpping like mad , jumped , then smashed into ground below .

Horrified , the mother came screaming into the room and said , "what is going on here ? "

The older brother looked at his mother innocently and said , " I was just teaching him not to believe everything someone tells him ".

THE END :)

thanks peeps . drop your comments .

09 May 2011

shy pilih UIA :)


okay . shy da pilih . and shy pilih UIA .
hopefully i have made a good decision :)
shy register 28 may ni . tak sabar nak jumpa kawan2 sume .
rindu mereka :D
and cuak jugak taw masuk UIA ni . know what , ada 3 test .
which is english test , arabic test and tilawah . if english test tak dpt seperti yang dia nak , kena postpone asasi smpi 2 tahun .
cuak sangat . tp bak kata kezen shy , boboy , dia cakap if dia dapat english b dlm spm bole dpt 1 tahun je , takan shy yg dpt A tak bole kan ?
insyaAllah . hopefully kena asasi 1tahun jela .
so korang doakan shy okay ?
THE END :)



thanks peeps . drop your comments .

08 May 2011

mama :D


hello peeps .
today is mothers day .
so , i want to say
HAPPY MOTHERS DAY <3
to my lovely mama . teehee .
and not to forget all mothers in the world :)

ps:ayat english mcm keling da. lama duduk rumah .

thanks peeps . drop your comments .

06 May 2011

Alhamdulillah :)


Alhamdulillah . shy dapat tawaran masuk UIA .
Asasi Kejuruteraan Dan Sains Komputer .
mula2 down sebab takde kawan , then rupanya ramai lagi dapat sama .
happy gilaa . lagi2 bila my bestfriend insyi dapat sama dgn shy :)
happy betul . ada kawan .
so maybe shy masuk UIA , sebab takut nak masuk matrix . asasi lagi better kan .
syukur sgt shy dapat .
so ,
THE END :D

thanks peeps . drop your comments .

05 May 2011

yahh unnie :)


ngeh ngeh . okayy . cuba teka mana satu unnie kita ?
shawl hijau ? ish ish . bukan la . dia tak pakai shawl .
yeahh . tudung pink . shy pakai curi je pic dia ni .
*haha. padan muka .
kenapa shy letak gambar unnie ? iyaa . sebab birthday dia hari ni .


Sangal chuka hammidaa unnie ^_^
Sweet 20 :)
Good luck in future .
Hopefully kau dapat 4 'menelentang'
which means 4 flet .

hee . sorry la . nak beli hadiah . tp nanti la eh . kita beli SR . makan banyak banyak .
hahaha . okay . tuh je nk cakap .
THE END :)

thanks peeps . drop your comments .

03 May 2011

sorry blog :)

ngeh2 . sorry lama gila tak update blog . bukan sebab busy , tp jarang dapat lappy .
sedih ohh . rasa nak beli lappy lagi satu .
ohh yaa . lupa pulak . Thank you so much kepada sesiapa yang wish birthday shy . tak kesa la dekat
phone ke fb ke blog ke . thanks sgtt :)
shy terharuu :')

yeahh . i'm 18 noww , da tak under aged . tp perangai astaga , mcm kanak kanak ribena rasanya .
ngeee .

nak tahu tak shy dapat present apa untuk birthday ?
ngeh2 . dapat present biasa2 je . tp appreciate la .







see . tuh jela birthday present . yang DOMO tuh insyi bagi . my bestfriend . sayang kau . <3
yang baju dgn kasut tuh family shy yang bg . sikit je present . takpe la .
bersyukur :)
tuh je nak cerita . okayy ,
so , komen2 . ngeh2 .
THE END :D

thanks peeps . drop your comments .

28 April 2011

Kolej Matrikulasi Melaka :)

hello peeps :)
firstly , alhamdulillah kerana ada yang sudi menerima .
shy dapat matrix melaka . anyone else ?
quite happy la . sebab ramai kawan yang dapat matrix melaka juga .
especially , cik Omie saya .
kitorg dapat sama matrix . sukaa :)
walaupun Omie nak amik Sains Hayat and shy nak amik Sains Fizikal , sokayy asalkan dapat sama matrix .
ramai kawan dapat Melaka . tapi shy nak tggu UPU jugak , mana la tahu ada rezeki kan .
If dapat masuk U, shy maybe pergi kot . sebab ramai yang cakap matrix susah .
tapi bagi shy memang la semua benda susah , sebab kita nak belajar kan .
kena struggle la . okay . korang doakan shy okay .
so,
THE END :)

thanks peeps . drop your comments .

25 April 2011

mohd aidiel fitri rosdi :)


siapakah dia ? apa ? bf ?
ohh tidakk . shy single okay .
*single is simple kan ? hee :D
ohh . dia bestfriend shy laa . handsome tak ? haha .
kalau nak num dia , bgtawu shy okay . haha . *promote kawan ni .
aidiel joke joke . yeahh . ini post untuk anda .
shy masih anggap aidiel kawan okay ? ingat ingat .
hee . sorry . ada pic ni je kat lappy . ada kat phone yang lain tuh .
bajet banyak gamba .padahal sikit je .

jom shy kenal kan korang kat kawan shy ni ,
nama dia mohd aidiel fitri rosdi .
*mcm nama hari raya . haha .
shy panggil dia doraemon :)
kenapa panggil dia doraemon ? sebab dia sangat obses dengan doraemon . even he is already 18.
and dia panggil shy nobita . shy jadi lelaki ohh . kenapa tak sizuka ? sebab doraemon tak
rapat dengan sizuka . dia rapat dengan nobita :)
*shy poyos . okay okay .
apa lagi eh ? hahh . kitorg ni selalu gila gaduh . tapi selalu nya gaduh main2 jela .
lama2 nanti okay balik . even baru je kenal dia , (takde la baru sangat after SPM ) shy sayang aidiel ehh . hee :D
*blushing .
ohh yaa , nak cakap tak nak gaduh lagi taww . if bosan , text jela . shy tak kesa .
if nak share pape pon takpe , kita selalu share mcm2 kan ?
okay okay . byk da membebel ni . nanti org lain penat baca .
so ,
THE END:)
meooww .


thanks peeps . drop your comments .

24 April 2011

heyy .

nah . post untuk anda yang nama tidak perlu disebutkan ,
cukuplah saya tahu anda pesakit kepada emak saya .
ohh yaa , saya mahu bertanya kepada anda , apakah definisi "kawan baik" kepada anda ?
sila jawab okay .
bagi saya "kawan baik" ialah rakan yang selalu ada ketika kita berada di dalam kesenangan dan
kesusahan . jadi , adakah saya rakan baik anda seperti yang anda perkatakan dahulu ?
*saya cuba untuk menggunakan ayat sebaik mungkin .
anda fikir fikirkan lah dan selamat beramal .
lain kali , kalau anda tidak mahu menjadi rakan baik , katakan saja . itu tidak mengapa , kerana
dalam hidup saya , saya tidak mempunyai ramai kawan baik lelaki .
ohh yaa . sebelum saya terlupa , terima kasih di atas apa yang telah anda lakukan kepada saya .
terutamanya , selalu menambah nilai kredit telefon bimbit saya .
jika kita dapat berjumpa , saya akan bayar semula walaupun dahulu anda pernah katakan
anda tidak mahu . saya tidak mahu terhutang budi kepada anda . cukup lah sekadar saya
berhutang air mata kerana anda banyak menangis kerana saya .
bukan saya tidak pernah menangis untuk anda , tetapi tidak sebanyak yang anda lakukan .
okay la . sampai di sini saja . pesanan terakhir saya , jika anda rasa mahu menjadi rakan baik saya, sila lah menghantar pesanan ringkas (SMS) atau pun menelefon saya .
jutaan maaf saya pohon sekiranya saya pernah menyakiti hati anda kerana itu bukan niat saya .
so ,
THE END :)

thanks peeps . drop your comments .

22 April 2011

feeling better now :)

okay . post smlm yang di bawah ni sangat menyedihkan .
and kami sudah baik semula . jadi kawan kawan shy jgn risau ehh .
shy okayy punyee . terima kasih sbb concern pasal shy :D
terharu pulak .
semalam kitorg da calling and mintak maaf each other .
dua dua sama je salah kan .
so , kami da okay sekarang .
hope kita tak gaduh lagi okay . supaya shy tak down lagi .
penat da down down ni .
okay ?
so ,
THE END :D


ps: kepada mak saya , WNSKAWA , thnx kerana dengar cerita saya .

thanks peeps . drop your comments .

21 April 2011

T.T

heyy .
please . down gilaa .
tolonglah cakap awal . takde la nak high hope sgt .
ni ,da tengah syg gilaa kt kau . then tibe tibe kau chnge.
kau tahu tak apa yang aku rasa ?
geram plus sedeh nak mati .
aku da nanges2 da kot .
entah pape je kan . nanges sbb benda yg tak patut .
sorry la . maybe aku yang terlebih over .
and , yess . kita mmg kawan je . tak lebih .
sorry sgt sbb selalu kacau kau .
call kau , msg kau , semua la wey .
sorry sgt !

thanks peeps . drop your comments .

The Red Riding Hood :)



jutaan terima kasih diucapkan kepada saudari amira roslan , kerana sudi keluar dengan saya :)
haha . bestt gilaaa ohh .
tp shy lupa nak snap gambar . mybe next time .
mula mula , kitorg pergi beli ticket untuk tgk movie .
The Red Riding Hood . bestt ohh . hero dia handsome .
*even omie ckp tak .
tp shy sukaaa gilaaa . nak beli ticket 12.30 , tp si omie salah beli . 2.30 plak .
ape lagi . pergi mkn dlu laa . mkn kt secret recipe . hee . sedapp gilaa . lama tak mkan.
then pergi maen arcade .
ni nak gelak gilaa .
2 kali main daytona , SHYY menang .
1 kali main F1 , SHYY menang .
then , solat tak dilupakan . and shy da beli DOMO . tp beli yg kecik je . yg besar coming soon la eh . main bowling , tett . shy kalah .
da lama tak maen . ahahaha .
then makan lagi . asyik makan je kan kitorg . sukaa makan .
apa lagi kitorg buat eh ? da kot rasanya .
so ,
THE END :)


ps: eh , lupa nak post . alhamdulillah . semalam shy jpj lulus :)


thanks peeps . drop your comments .

19 April 2011

JPJ oh JPJ !


harap maaf . gambar ini tidak ada kena mengena . saja je . rasa gambar ni comel . hee :D
ohh yaa . esok shy test JPJ .
cuakk ohh . takut failed je . insyaAllah bole la .
da la lame tak drive . memang la kat rumah drive , tp kat rumah kete auto .
kete manual lain . susah sikit .
korang jgn lupa doakan shy taw .
THE END :D

ps: kepada saudari omie , aku akan pastikan tak jadi bahan gelak kau . siapp laa :D

thanks peeps . drop your comments .

18 April 2011

speechless .


tadi jumpa kezen aku . kira mcm dua pupu laa . tahu tak dua pupu tuh ape ? mesti tahu kan .
okay okay . dia sama umur dgn shy . and know what , she got 10A in her SPM result .
time UPSR , dia kalah dgn shy . sbb dia dpt 4A je . then PMR kitorg sama result .
then tanya pasal SPM , wuhhh . hebat gilaa laa . haih .
dia tanya shy dapat berapa ? MAALUU GILAA nak jawab . da la SSP lagi form 1 , then result SPM
mcm ape je . haiyoo . balik rumah , mama start la marah balik .
ckp pandai nya dia . dulu time sekolah rendah dia ckp aku pandai .
skrg ni ? konfem dia la pandai . grr . tension . asal la dpt result cikai je .
asyik kena condemn je . penat dengar . tolong la paham .
shy da struggle gilaa kot . bak kata insyi ," shy if kau dpt stret A , aku tak kesah sbb aku tahu kau belaja mcm mana . tp if kau dpt lg teruk dari aku ,mmg kau sepatutnya tak payah belaja da pandai da ". insyi , aku rasa apa yg kau ckp betul . penat aku belaja mcm nak mati .
buang masa je . tapi takpe la . nak buat mcm mana , takde rezeki . maybe in future ada lagi chance . and mmg konfem shy akan struggle gila2 kt matrix . sbb tahu time SPM tuh mybe tak cukup lagi shy belaja .
okay da . tak nak bebel pnjg2 . so ,
THE END :)


thanks peeps . drop your comments .

14 April 2011

pening kepala .

hahaha . niat nak cantik kan blog . tp jd lagi tak cantik .
ottoke ?
haaa . biar la . penat da .
wahai busuk bloggy , nanti kalau shy rajin , shy edit la balik ehh .
penat sekarang .
plus pening .
okay okay !
THE END :)

thanks peeps . drop your comments .

10 April 2011

noooorrriiii :)


well . this is wan nor shazleen kuznani aida wan adnan .
*okay . nama dia sangat panjang kan ? ic ada dua la katakan .
okay . this is my best friend :)
yang selalu tolong ajar subjek biology . *subjek yang shy truk :D
dia jugak merangkap my mother kat sekolah .
seriuosly , dia ni caring gila mcm my mum . thats why la she is my mum at school .
*and i love her .
today is her birthday !!
happy birthday to you nor :)
may Allah bless you .
if dapat pergi overseas , aku akan tunaikan janji aku taw . hantar kau pergi KLIA .
if aku dapat lesen la . haha .
birthday kau sama mcm konsert bruno mars .
*aku nak nanges sbb tak dpt pergi .
hee . kau take care taw .
good luck beb .
i love you <3
THE END :)


thanks peeps . drop your comments .

08 April 2011

ngee :D

alhamdulillah .
shy lulus QTI :)
terima kasih kepada sesiapa yang mendoakan .
lepas ni doakan shy punye jpj pulak ehh .
yang ni lagi extreme gilaa cuak dia .
shy jpj test 20 april ni .
doakan taw .
hee .
THE END :)


thanks peeps . drop your comments .

07 April 2011

cuaaakkk !


cuak nak mati wey .
shy takot tak lepas bukit kot . yang laen mcm okay la .
haih .
tanak buat jpj byk kali . failed buat malu je .
buang duit.buang masa .
chill shy . jgn la gelabah . boleh punye .
org lain boleh lepas . takan kau tak boleh kan .
kau kena relax :)
okay ?
rakan rakan . tolong doakan shy punye qti and jpj lepas okay ? please :)
tengah cuak nak mati .
thanks taw .
THE END :)

thanks peeps . drop your comments .

little kitten :)


alamak . shy lupe nak rotate pulak . takpe la . kire halal jela eh .
sekali sekala sengetkan kepala nak tgk gambar ni .
well , itu lah kucing shy yang baru saja melahirkan anaknya .
takde name pon kucing ni . tibe tibe je dia da ada anak .
sbb dia krus gile . tak nmpk mcm pregnant pon .
cerita dia mcm ni .

shy tengah tidur dgn syoknya . tibe2 tersedar , sbb nk pergi toilet . heee :D
malu pulak ckp . then afta balik dr toilet , tengah ready nak tidur balek , tibe tibe terdengar bunyi anak kucing tuh . shy ingat bunyi tikus kat bawah katil aw .
sbb , mak kucing ni tak penah masuk tidur kat dlm rumah .
tuh shy ingat bunyi tikus tuh . then , shy dengar papa bgn pergi toilet jugak .
shy suruh papa tgk bunyi apa . sbb shy takot tikus act . haha .
then , tgk2 bunyi anak kucing . dia nak susu time tuh . then ,papa angkt bawak pergi
mak dia . mak dia angkt anak dia tuh masok bilik shy .
dia duduk bawah katil shy tawu . sbb dia beranak kat situ .
so , tempat dia tidur sekarang bawah katil shy .
anak dia satu kaler hitam putih and satu lagi kaler putih kelabu . tp dia tak nampk mcm
kelabu sgt la .
so, tuh je .
THE END :)


thanks peeps . drop your comments .

04 April 2011

siapa rasa dia best friends shy , baek bace :)


ini untuk korang :)


thanks peeps . drop your comments .

my sister.

okay . bnda ni shy tak pernah cerita rasenya .
mcm ni cerita nya ,
shy ade seorang kakak yg berumur 20 tahun sekarang .
tp perangai dia sgt pelik la . tak mcm umur dia tawu .
dia ni sangat lah high class . shy rase sape yg kawin dgn dia nt , konfem
perangai dorang dua2 same je .
em . nak tawu tak ape perangai perangai akak shy ?
dia ni takan pergi shopping kat mydin .
kalau dia pergi tuh, konfem sbb darurat sgt .
see , hgh class kan dia ?
lagi , dia ni selalu nk pkai brg yg mahal je .
tp yg bagus nya , dia sgt jimat bile pakai bnda mahal tuh .
kire bagus la . dr shy yg ganas nk mati ni . haha .
bab makan lagi la .
dia akan mkn food yg mama masak sekali je sehari .
contohnya ,
mama shy da masak lauk untuk lunch , nt time dinner konfm dia tanak mkn lauk tuh .
haha . okay . rse mcm tak elok plak ngumpat akak sndr .
baru nk sedar ni .
so ,
THE END :)

thanks peeps . drop your comments .

02 April 2011

da delete.

puas da kan ? aku da delete da .
seperti yang kau nak . sbb ade pasal ayah kau kn ? fine .
aku delete atas dasar aku still anggap as friend .
even not a bestfriend anyymore .
suka hati kau la nk anggap aku bkn kwn kau lgi kan ?
its up to you beb .
aku kwn je kau .
aku tak kesa sgt pon .
okay ?
btw,sorry tak angkt kau call . aku tggl fon kt bilik .
plus , krdt takde . sorry la der .
nk ckp kt fb tk bole . kau da unfriend . aku ckp kt blog jela .
so,
THE END :)

thanks peeps . drop your comments .

01 April 2011

i'm okay now !

alhamdulillah .
i'm feeling better now :)
kepada rakan rakan yang mengambil berat ,
thanks gilaa kat korang sbb concern pasal shy .
terharu :')
dengan adenya korang , shy okay :)
everything happens for a reason ryte ?
mesti ada hikmah nya nanti .
so ,
THE END :D

thanks peeps . drop your comments .

22 March 2011

em.




thanks peeps . drop your comments .

dup dap dup dap :S



heyy . wake up people ! its TOMORROW!
our result . yeahh . sgt cuak sekarang . tgn aku da menggigil dan berpeluh .
tgn bkn berpeluh disebabkan HYPERHYDROSIS sahaja, tetapi disebabkan result yang
akan diumumkan esok .
okay . memg kena REDHA da , sbb da TRY THE BEST .
walaupun aku rase tak try harder sgt pon .
semangat shy semangat!
wahh . cuakk nak MATI ni !
yeahh . your future is in your hand :)


reblog dr si achie ,

ATTENTION: Anda boleh menyemak keputusan peperiksaan SPM 2010 melalui sms
dengan menaip SPM SEMAK dan hantar ke 15888. Setiap
semakan dikenakan caj sebanyak RM0.35 . Semakan boleh dilakukan bermula pukul 10.00 pagi
(23 Mac 2011) sehingga 11.59 (30 Mac 2011 ).

thanks peeps . drop your comments .

21 March 2011

tangan aku da menggigil :S



OMAIGODD ! lusa amek result .
hopefully dpt result yang best .
upsr : 5A
pmr : 8A
spm : 9A (please ! )
pray for me okay .
to hermanas , hopefully kita dapat 100% 9A!
amin ~

*mampu doa je sekarang . okay . shy kena redha . da try the best shy rase :'(
if teruk, tak tawu nak ckp mcm mane da . konfem kena marah gila2 dgn parents plus rse
bersalah yg teramat sgt .

thanks peeps . drop your comments .

18 March 2011

phone korang bagus ke tak ?

haha . mehh check korang punye phone high quality ke tak ?
nak tahu mcm mane tak ?
okayy .
senang je .
press keypad dgn number ni .
*#06#
so, nanti ade keluar IMEI.
example : 012560004735998
ni shy punye la .
then check number kt position 7 and 8 .
oraite ?
if number kt position tuh ,

02 or 20 : made in china (low quality )
08 or 80 : made in germany (fair quality )
01 or 10 : made in finland (very good )
00 or 03 or 04 : made dr kilang asal phone tuh la ( best mobile quality )
13 : made in azerbaijan (very bad quality )
so, korang check la phone korang tuh eh .
takot la phone korang tuh FAKE punye .
yela byk org suka ciplak2 bnda org laen sekarang ni .
so , do it now .


*shy reblog bnda ni dr blog org laen act . HAHA .

THE END :D


thanks peeps . drop your comments .

woooahhh :)


omo omo omo .
dy sangat comel kan ?
super duper honey sugar plum la ni .
ini lah AZWAN KOMBOS.
name dy memg pelik sbb dy org Sabah Bah !
mybe tak ramai kenal dy . dy bru nak start berlakon la .
korang if nak kenal dy , bole tgk cerita Gadis Semasa Sunsilk tuh .
OMAIGODD ! dy comelll gilaa bile senyum .
kan kan kan ?
tak percaya tgk la cite tuh .
i think i want to marry you .
HAHA . shy over . maen je.
just minat mcm tuh jela.
aku dengan Cik Syuhada Abu Hashim memg gilaa benar dgn dy ni .
COMELL GILAA KOTT !
dy senyum bole pengsan .
haha :D
okay okay . nt lame 2 bole merepek . byk bnda keluar nanti .
so,
THE END :)



thanks peeps . drop your comments .

17 March 2011

Maddi Jane - Just The Way You Are by Bruno Mars


omo omo ! yang ni best gilaa suara dia . make sure dengar . my feveret song :)

thanks peeps . drop your comments .

16 March 2011

addition for the previous post .

yess . i do love you.
not more than friend.
yess. i do like him.
i like his style.
i like him and it doesnt meant that he like me too.
so,
THE END.

thanks peeps . drop your comments .

its hard to say GOODBYE to YOU :'(

hello there .
friends come and go right ?
so i need to say goodbye to my ENCIK DORAEMON .
tata .
terpakse mybe . just follow your dream to be with her.
i hope that u will be happy .
sorry la if aku mcm tak kesa pasal kau .
bukan nya heartless,but tak reti nak layan laki sgt.
5 years with girls only.no boys.
susah kan nak survive ?
aku takot salah step je.
kot kot la tersayang org over nt kan .
aku perempuan.tak hebat mcm laki.
so,thank you so much for being a good friend for me .
really appreciate :)
say good bye to me.afta this,bole save ur money.
tak payah topup untuk org.
okayy la . banyak2 ckp nt aku nanges plak.
so , GOOD BYE DORAEMON :'(
THE END .

thanks peeps . drop your comments .

15 March 2011

insyi ! aku da reti dah .


terima kasih diucapkan kepada pemilik blog ini ,
kerana sudah membuat tutorial untuk print screen :)
sorry aku agak kuno kerana malas nak ambil tahu sebelum ni .
tp sekarang disebabkan aku bosan , so aku belajar. tak salah kan ?
if korang nak byk lagi tutorial, bole tnye aku okayy ?
THE END:D


thanks peeps . drop your comments .

Maddi Jane - Impossible by Shontelle


wooh . maddi jane , you amazed me lahh . seriously, budak ni hebat . suara dy sedap seyh.
if korang tak percaya, try la dnga . dy ade byk lagi lagu laen . for example , just the way you are (feveret aku ni),breakeven,mine and etc .
try la bukak kat youtube okayy ? best punye .

thanks peeps . drop your comments .

14 March 2011

dilemma :S

haih . kau ni , kenapa la dtg kat aku balek ?
aku sedang start untuk lupekan kau kot .
da macam2 orang story pasal kau .
tak larat da nak dengar .
da la . jangan la cari aku lagi .
aku malas nak pk pasal kau lagi .
rmi lagi perempuan . pergi la cari yang laen .
aku tak special pon .
tak lawa pon .
baek kau cari perempuan yang lagi match dgn kau .
pergi pergi pergi !
aku malas la nak ingat kau .
ye, mmg aku syg kau . tp tuh dulu kot .
sekarang da tak . so , say goodbye to me please !
THE END .

thanks peeps . drop your comments .

BOREDOM :S


"BORED TO DEATH "
ottoke ? bosan sungguh la . kenapa la bosan sgt ni ?
selalu nya takde la sampai mcm ni .
haiyyoo .
aku ade bace satu artikel ni . health experts ckp la kan , "advising the usual cures: walking, exercise, dancing, puzzle-solving, reading, writing, drawing, get-a-pet, tend-a-garden, watch-funny-shows, learn-new-things-that-you-find-interesting. "
tp aku rse sume tuh da ckup bosan da .
aku da jalan round satu rumah da 5 kali .
sampai mak aku tnye ,
mama : adek ni kenapa ? mcm orang mati suami tawu . dari tadi jalan2 .
shy : ma , bosan sgt . org bace internet dy ckp suro jalan2 . org jalan la .
okay . da la. nak makan .
THE END :)

thanks peeps . drop your comments .

officially deactivate my facebook account :D

haha . ni bukan date sebenarnya deactivate eh .
deactivate da berapa hari da . tp bru nak buat post pasal benda ni .

OFFICIALLY deactivate my FACEBOOK ACCOUNT :D

so kalau sape yang cari facebook yang bernama NURUL SHAIEDA SOLIHIN ,
sudah tiada yaa . harap maaf .
sebenarnya tiada alasan kukuh untuk deactivate fb ni .
tp yang konfem alasan first ialah disebabkan result SPM.
haha. takot la aku kecewa disebabkan result SPM tuh nanti .
nak nak bile org rmi rmi tnye kat FB,
tak ke aku nak lempang je sorang sorang .
so , daripada aku membuat tindakan di luar batasan , baek aku deactivate kan
account tersebut .
*fuhh . ayat shy tak bole blah .
okayy . da da da .
THE END :)

thanks peeps . drop your comments .

13 March 2011

heyy awak !

ehem ehem .
selamat datang ke dunia blog wahai rakan karib !
haha :D
annoying kan ? kan ? kan ?
sorry la . i have no idea .
wahh . anda sudah maju ye .
ade blog sekarang :) bagus bagus . ade blog tak semestinya mcm perempuan kan ?
okayy . da merepek da ni .
nanti la org buat post laen . ni kire maen2 jela .
post saje saje .
:D

thanks peeps . drop your comments .

12 March 2011

memories in 2008 :)


TRUE FRIENDS ARE ETERNITY :)
haha . ni rakan karib semasa di tingkatan 3 . bila di tingkatan 4 kami kurang rapat .
haha . down kot . tapi gambar ni amek semasa di tingkatan 5 , kerana tibe tibe kami dapat idea
nak amek gambar sama sama semula .
wahhh . rindu amat .
teringat gelagat kami semasa di tingkatan 3 . cerita si khalida yang tidur dengan
aksi yang sangat kelaka . cerita si maria yang terpaksa keluar sekolah .
cerita si insyirah yang suka tidur time maths .
kisah si aziah yang declare bersama kakak angkat nya di dalam gelap .
cerita si shy dan aziah yang berpakat mengenakan kakak angkat mereka .
wahh . mcm mcm la . zaman nakal kot time tuh .
rinduu gilaa .
kalau la dapat jumpa blek , konfem banyak benda gila yang kitorang
bole buat . hope so dapat jumpe korang balek .
okayy . good luck ! kita sume nak amek result da .



thanks peeps . drop your comments .

10 March 2011

result oh result :S


OMO OMO ! sangat cuak sekarang ni . SPM SPM SPM .
setelah lame berehat dan bersenang lenang di rumah ,
tiba masanya untuk result diumumkan .
maybe pergi amek kat sekolah .
banyak da persoalan telah diutarakan kepada aku ,

mama : adek rse bole dapat berapa A ?
shy : ha ? laa . org tak suke la aim2 ni ma . org mane pena aim result kan .
org redha je .
mama : wuhh , kalau adek dpt stret a ni , mmg mama nanges lg la .
shy : mama , jgn buat org rase bersalah . nanti if tak dapat mcm mane ?
mama : takpe la . da try kan .

wuhh . tbe tbe teringat kat cikgu Aida aka cikgu Physic time f4 ,

cikgu : Shaieda Solihin , da dapat kepujian dlm kuiz fizik kebangsaan kan ? hah .
make sure dpt A+ untuk Physic time SPM.
shy : insyaAllah cikgu . doakan la saya :)

haih . cuak if tak dpt A . mati aku . cikgu tnye nt .
padahal yang time kuiz fizik tuh , aku saje je amek . tak study sgt pon.
tbe tbe ade rezeki agaknya . aku pon terkejut bila dpt tawu dpt kepujian .
nak nak kat kelas 2 org je dpt kepujian . mmg sume org pndg tinggi la .
ni yang buat lg cuak ni . haiyoo . mampu doa je sekarang ni .
hope so dapat straight A , tp aku tak study beriye pon .
tak cukup try hard la bagi aku .
*bak kate insyi , "shy, kalau tak dpt stret A , aku rse baek kau tak payah belaja .
sbb time pmr kau tak study , tbe2 dpt stret . ni kau struggle , tak dpt stret . tak tawu la .
if dpt tuh , Alhamdulillah .
mmg bersyukur sgt la . if tak dpt , hope kuat smgt la . and fikir mybe
Allah ade better plan untuk aku .
okayy . korang yang bace . jgn lupe doakan aku sekali oke :)



thanks peeps . drop your comments .

07 March 2011

aku suke ni .

haha . takde motif . aku nak share jugak kat ni kat korang .
sumpah style . tp aku rse bole buat lg style kot .
tunggu la nt one day .
*kepada saudari ain , sorry . aku pnjam card ni .

thanks peeps . drop your comments .

thrill :)

hee . senyum sampai telinga .
ini ada satu kisah .
td keluar dgn mama , teman dia pergi klinik .
then odw blek , mase kat traffic light merah , nampak ade satu motorbike ni .
pergh . bese la . aku kan peminat motorbike ni kan , dgn bangga nya usha la
motor tuh . then tbe tbe , boy yg bwk motor tuh pndang aku .
aku pon cover la buat pndg tmpt laen . then terpandang dy blek .
guess what ? dia kenyit mata . wahh . thrill seyh . then aku tergelak la .
then dia senyum . lampu pn bertukar hijau dan dia blah .
*hoping that i can have that motorbike one day nt :)

thanks peeps . drop your comments .

02 March 2011

:D



omo omo omo !
bila dapat rase drive kete ni eh ?
kena jd kaya dlu la . senang ckp kena study hard punye dulu la .
haih =="
shy , spm kau pon tak lepas lg .
tapi tak salah kan kita nak berangan . if berangan tuh bole menaikkan semangat .
*eceh . ayat nak skema . padahal bm tak dpt A + pon .
okayy . tuh je untuk hari ni . nothing much to say :)

thanks peeps . drop your comments .

1st time on road :)

mood : excited . sbb bole tgk 127 hours .
nurul shaieda solihin da semakin hebat .
td 1 st time on road . agak kelam kabut . yg penting dapat pujian dr cikgu driving tuh .
sbb test naek bukit , pusingan 3 penjuru , dgn parking sume da okay .
just tinggal mantap kan handling stereng time u turn .
sbb td byk kali buat u turn , aku gelabit nak mati la putar stereng .
penat gile kot . semua peluh habis keluar . yg tak best nya kena mrah sbb lmbt putar stereng smpai
mkn jln org laen . haih . agak susah kot . sbb kereta kancil kan manual . tak semudah kereta auto .
if kat driving class pkai kereta auto kan best :)
konfem sume org senang nak dpt lesen . HAHA .
okay . cukup la bebelan hari ni aku rse .
adios amigos :)

thanks peeps . drop your comments .

27 February 2011

em .


thanks peeps . drop your comments .

26 February 2011

lalalala .


thanks peeps . drop your comments .

25 February 2011

i am number four :)

mood : happy , listening love like woe .
hey khairul annuar nordin ,
terima kasih kerana menggembirakan hari aku .
kau kelakar . duduk melaka tp tak tawu jalan kat melaka .
masalah doe . aku asyik gelak je tgk kau .
aku tipu kau pon , kau ikut je .
so , td keluar dgn budak ats ni .
best la . even tmpt boring . tak tawu nak buat ape kot .
tgk movie jela yg best .
i am number four . aku suggest kat korang untuk tgk la .
cerita ni quite interesting . pasal sorg ni ade kuasa-kuasa la .
boys suke biase nya cerita mcm ni .
byk action la cerita ni . tp best la bg aku .
tgk movie sejuk gile kot . aku da menggigil kt dlm cinema tuh .
afta tgk movie , mkn then solat tak dilupakan .
then pergi popular . tgk komik bru .
si khairul tuh ajak aku tgk jwpn soalan spm . tade keje . ikut jela .
bajet ingat soalan , padahal tk ingat .
si khairul lg tak bole blah .
"alah . aku nk jawapan ni . tp kertas soalan kt rumah "
"alah . kau salin la jwpn tuh "
"tak payah susah2 nak salin , ade cara lg senang "smbil keluarkan handphone dy
dan snap jwpn tuh . hahaha . aku nak gelak je tgk dy tuh .
afta that , kitorg balek sbb dy ade match futsal .
so , tuh je cerita hari ni .
p/s : best kawan ngan kau . dan aku da buktikan aku tak sombong mcm kau ckp .

thanks peeps . drop your comments .

22 February 2011

OMIE , this is for you !

omie , sorry gile lmbt upload .
biase la . si pemalas SHY memg begitu .
sebenarnya , aku segan . tk ckup cun mcm kau .
HAHA . tkpe . untuk kau aku sggup berkorban .
*pic time hangout dgn omie .


thanks peeps . drop your comments .

hee :)

mood : happy . listening opick- rapuh .
haha . okayy . jgn tgk gmbr . sgt buruk . sbb time tuh sakit mate . sepet sblh .
firstly , tanak letak pon tp ats permintaan si pendek OMIE , shy letak la .
so , bru amek lesen ni td . setelah sekian lame terbengkalai di Zapcity
(driving institute). latihan 8 jam akan bermula 1st mac nt . lambat gile kan ?
yelaa org ramai . redha jela . then , td afta balek dr Zapcity , papa memberi kebenaran untuk shy drive smpai rumah . mule2 cuak , bt then okay je . memg la . kete auto . cube manual .
konfem tergagap2 . menggeletar . hahaha .
then papa ckp aku control stereng okay je . tkde masalah .
*blushing bile dnga .
thril nk driving . tk sabar .



thanks peeps . drop your comments .